علائم آلزایمر در زنان و مردان با از دست دادن حافظه، سردرگمی، مشکل در برقراری ارتباط شروع میشود. اما آیا می دانستید آلزایمر می تواند افراد جوان 30 تا 40 ساله را مبتلا کند؟ آلزایمر زودرس نادر اما ویرانگر است و دهها سال تجربیات و خاطرات زندگی را از مردم میرباید. بخش دشوار شناسایی آن است. علائم آلزایمر در جوانان ظاهر می شود که اغلب افراد آن را با استرس یا پیری طبیعی اشتباه میگیرند.
اما چند پرچم قرمز وجود دارد که باید در خود یا عزیزانتان مراقب باشید. اگر متوجه علائم متعددی شدید، به ویژه تغییر در رفتار و توانایی های معمول یک فرد، وقت آن است که با پزشک صحبت کنید. تشخیص زودهنگام می تواند به مدیریت علائم، برنامه ریزی برای آینده و دسترسی به آزمایشات بالینی برای درمان های جدید کمک کند. هیچ کس نمی خواهد تصور کند که آلزایمر در سنین پایین ممکن است، اما آگاهی و تشخیص زودهنگام کلیدی است. علائم را بشناسید – می تواند جان یک نفر را نجات دهد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر متوجه مشکلات حافظه در یک کودک یا نوجوان میشوید که فراتر از حد طبیعی به نظر میرسد، بهتر است با پزشک او صحبت کنید.
برخی علائم و نشانه های آلزایمر در جوانان:
1. مشکل در یادگیری یا حفظ اطلاعات جدید
داشتن مشکل در تسلط بر مهارت های جدید یا تلاش برای به خاطر سپردن دستورالعمل ها، رویدادها یا مکالماتی که به تازگی اتفاق افتاده است.
2. تکرار مکرر
پرسیدن سوالات یکسان یا بازگویی داستان ها و جزئیات یکسان.
3. گم شدن یا قرار دادن اشتباه اشیاء مهم
فراموش می کنند که به طور مرتب کلید، کیف پول، تلفن یا سایر وسایل مهم را کجا گذاشته اند.
4. سردرگمی
در پیمایش مکانها یا روالهای آشنا مشکل دارید. مشکل در پیگیری برنامهها، توالیها یا مدیریت زمان.
5. تغییر در خلق و خو
بیعلت، تحریکپذیر، عصبانی یا متخاصم شدن بدون دلیل آشکار. کناره گیری از دوستان و فعالیت های معمول.
در حالی که برخی از سطوح فراموشی یا حواس پرتی در کودکان و نوجوانان طبیعی است، اگر چندین مورد از این علائم به طور مکرر در طول هفته ها یا ماه ها رخ می دهند، بهتر است فوراً با پزشک صحبت کنید. تشخیص و درمان زودهنگام آلزایمر یا سایر زوال عقل ها می تواند به کند کردن پیشرفت و حفظ کیفیت زندگی تا زمانی که ممکن است کمک کند.
خبر خوب این است که اکثر مشکلات حافظه در جوانان ناشی از سایر مسائل قابل درمان مانند استرس، کمبود خواب، داروها یا سایر شرایط پزشکی است. اما ایجاد تشخیص و برنامه مراقبت مناسب در اسرع وقت، کلیدی است. اگر در مورد حافظه یا تفکر فرزندتان نگرانی دارید، از صحبت کردن و پرسیدن سوالات خود دریغ نکنید. سلامت روان و رفاه آنها باید در اولویت باشد.
دیگر نشانه های آلزایمر در جوانان که باید بدانید
اگر فرد در انجام کارهایی که قبلاً انجام می داد مشکل دارد، می تواند نشانه اولیه آلزایمر باشد. چیزهایی مانند:
فراموش کردن مواد تشکیل دهنده غذا، سوزاندن غذا یا روشن گذاشتن اجاق گاز از جمله موارد قرمز است.
عدم پرداخت یا فراموش کردن صورتحسابهایی که نیاز به پرداخت دارند میتواند نشاندهنده یک مشکل باشد.
گم شدن مکرر، برخورد با حاشیه ها یا مشکل در تغییر مسیر، نشانه های خطرناکی هستند که ممکن است زمان توقف رانندگی فرا رسیده باشد.
نیاز به یادآوری برای دوش گرفتن، مسواک زدن می تواند مشکلاتی را در مراقبت از خود نشان دهد.
آلزایمر سال ها قبل از ظهور علائم باعث تغییرات مغزی می شود. هر چه زودتر تشخیص داده شود، بهتر است. فوراً با پزشک آنها صحبت کنید.
درمان آلزایمر زودرس در جوانان
آزمایشات ممکن است شامل اسکن مغز یا ارزیابی حافظه باشد. در حالی که هنوز هیچ درمانی وجود ندارد، تشخیص زودهنگام امکان مدیریت بهتر علائم و برنامه ریزی برای آینده را فراهم می کند.
کلید موفقیت صبر و شفقت است. به آرامی چیزهایی را به عزیزتان یادآوری کنید که ممکن است فراموش کرده باشند. به آنها اطمینان دهید که مبارزات آنها را درک می کنید و به هر طریقی که می توانید به آنها کمک می کنید.
فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است گذر زمان را از دست بدهد یا در تعیین ساعت یا روز مشکل داشته باشد. آنها ممکن است سوالات تکراری بپرسند “ساعت چند است؟” یا “امروز چه روزی از هفته است؟” با پیشرفت بیماری، حتی در مکان های آشنا، ممکن است در مورد جایی که هستند بسیار سردرگم شوند.
رفتار با شخصی که درگیر آلزایمر زودرس است
مهمترین چیز این است که در مورد سردرگمی آنها با آنها بحث و استدلال نکنید. صبور باشید و یادآوری های ملایمی برای کمک به آنها ارائه دهید. با دلسوزی و حمایت، می توانید زندگی را برای فردی که این علامت را تجربه می کند آسان تر کنید.
توجه به مسائل مربوط به مهارت های دیداری یکی از راه های کمک به شناسایی این بیماری در مراحل اولیه آن است. با عشق، صبر و درک، می توانید به حمایت از محبوب خود ادامه دهید و سفر دشوار پیش رو را تا حد امکان کامل کنید.
در صورت مشاهده هرگونه تغییر قابل توجه یا مداوم در خلق و خو، رفتار یا شخصیت افراد زیر 65 سال، ضروری است که فوراً با پزشک مشورت کنید. تشخیص و درمان زودهنگام بیماری آلزایمر کلید مدیریت علائم و برنامه ریزی برای آینده است. در حالی که هیچ درمانی وجود ندارد، پیشرفت بیماری اغلب می تواند با دارو و تغییر سبک زندگی کند شود.
هرچه آلزایمر زودتر تشخیص داده شود، زودتر می توان یک برنامه درمانی برای کمک به فرد مورد علاقه خود برای مقابله با تغییرات، استفاده حداکثری از توانایی ها و تضمین بالاترین کیفیت زندگی در نظر گرفت. هشیار ماندن برای علائم تغییر در خلق و خو یا رفتار یکی از مهم ترین راه هایی است که می توانید به شما کمک کنید.
نتیجه
بیماری آلزایمر فقط مشکل یک فرد مسن نیست. در حالی که نادر است، شکل زودرس این بیماری می تواند حتی افراد 30 و 40 ساله را نیز مبتلا کند. خبر خوب این است که هر چه زودتر متوجه این علائم شوید، شانس مدیریت علائم و کند کردن پیشرفت بیشتر است. علائم هشدار دهنده در خود یا کسی که دوستش دارید را نادیده نگیرید. اگر متوجه تغییرات رفتاری یا شناختی شدید که غیرعادی به نظر می رسد، فوراً با پزشک خود صحبت کنید. آزمایش های لازم را انجام دهید تا مشخص شود که آیا آلزایمر است یا بیماری دیگری. تشخیص زود هنگام، همراه با درمان و حمایت، می تواند به تضمین بهترین نتیجه ممکن و کیفیت زندگی کمک کند. آینده ممکن است نامشخص باشد، اما دانش قدرت است. هوشیار باشید – علم شما دررابطه با علائم آلزایمر در جوانان می تواند همه چیز را تغییر دهد.